GFRC ، یکی از جدیدترین نماهایی است که برای سازه های مختلف اجرا می شود که نام دیگر آن نمای بتن مسلح شده با الیاف شیشه ای است.

تاریخچه بتن جی اف آر سی

جی اف آر سی از سال 1940 میلادی از سوی روس ها ابداع شد. با استفاده از الیاف باز الت به مسلح کردن بتن اقدام نموده تا از این ماده در صنعت ساخت و ساز استفاده شود. سابقه استفاده از جی اف آر سی در ایران مربوط به دهه های هفتاد و هشتاد است. البته در آن زمان استقبال بالایی از استفاده از جی اف آر سی نشد. اما در سال های اخیر با تغییراتی که در ساخت این محصول انجام شد ، این محصول توانست مورد توجه سازندگان و مهندسان قرار بگیرد و یکی از بهترین مصالح برای طراحی و اجرای نمای سازه ها شود.

GFRC از سیمان ، آب ، سنگ دانه های سیلیسی ، الیاف شیشه ای و … ساخته شده است. به منظور بهبود ساختار بتن از ترکیبات افزودنی مختلف و پیگمنت ها و پلیمرهای حلال استفاده می شود. بدین ترتیب ، پنل های نمای بتن جی اف آر سی ساخته می شود.

آشنایی با نمای جی اف آر سی

جی اف آر سی ، یکی از انعطاف پذیرترین مصالح برای اجرای نماهای نوین و قدیمی است. این محصول به دلیل ویژگی فرم پذیری بسیار خوب و مقاومت بالای بتن خود ، امکان اجرای جذاب ترین و زیباترین نماهای سنتی و مدرن را به شکل های مختلف ایجاد می کند.

نمای GFRC ، کاملاً مطرح است و در تمامی نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای این نما ، مزایای بسیار زیادی دارد و همین مسئله موجب شده است که در سال های اخیر توجه بسیار زیادی به استفاده از این سبک برای طراحی نمای سازه ها شود. این واژه مخفف Concrete Glass Fiber Rain Forced است.

بیشتر بخوانید: درب اتوماتیک کشویی ساده

 کاربردهای نمای جی اف آر سی

امروزه توجه زیادی به استفاده از این سبک برای اجرای نماهای اصلی ، نماهای جانبی ، تأسیسات پیش ساخته صنعتی ، عناصر معماری و … شده است. با استفاده از جی اف آر سی می توان پنل های بزرگ و نازکی را ایجاد کرد.

با تولید صنعتی نما می توان نیاز ساخت و سازهای انبوه و گسترده را به خوبی رفع نمود. بدین ترتیب در سریعترین زمان با مناسب ترین هزینه می توان مقاوم ترین و ایمن ترین نما را برای سازه های مختلف مسکونی ، اداری ، صنعتی ، تجاری و … ایجاد کرد.

نمای GFRC

مزایای نمای GFRC

طراحی نمای جی اف آر سی

در ساخت و سازهای جدید به طراحی نمای بیرونی بنا اهمیت زیادی داده می شود. نمای سازه ، اولین چیزی است که به چشم افراد می آید. طراحی این نما باید توسط تیمی حرفه ای و مجرب در این زمینه انجام شود. نصب این نما باید به صورت اصولی انجام شود تا در مقاومت بهتر و زیبایی بیشتر آن ، اثرگذار باشد.

اجرای نمای GFRC را به تیم حرفه ای ” آراز نما ” واگذار کنید. آراز نما ، یک تیم متخصص و حرفه ای است که با تکیه بر دانش و تجربه خود به اجرای انواع نماهای سنتی و مدرن اقدام می کند. این مجموعه اجرای نمای جی اف آر سی را بر اساس استانداردها و اصول جهانی انجام می دهد.

هزینه اجرای نمای GFRC

حتماً برای مشتریان اهمیت دارد که هزینه تقریبی اجرای این نما را بدانند. هزینه اجرای این نما به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها شامل متراژ و مساحت بنا ، کیفیت مواد به کار رفته در جی اف آر سی ، سبک نما ، حجم پروژه و مدت زمان اجرای کار و … است.

در مجموع نرخ بتن جی اف آر سی نسبت به مصالح ساختمانی دیگر همانند سنگ و آجر و … مناسب تر است. استفاده از این متریال به دلیل مقاومت و طول عمر بالا ، کاملاً مقرون به صرفه است.

تفاوت نمای GFRC با بتن معمولی

– در بتن های جی اف آر سی ، الیاف شیشه ای به جای فولاد مورد استفاده قرار گرفته است.

– پنل های جی اف آر سی به صورت یکپارچه تر و همگون تر از بتن معمولی است.

– سازگاری پنل های جی اف آر سی با آب و هوای مختلف بیشتر از بتن معمولی است.

– این پنل ها بر خلاف بتن های معمولی ترک نمی خورند.

– انعطاف پذیری پنل های جی اف آر سی بیشتر است.