سرامیک خشک ، یکی از جدیدترین نماهای ساختمانی است که جذابیت زیادی دارد. نمای سازه های مختلف اداری ، مسکونی و تجاری و … را بدین صورت طراحی می کنند.

این روش طراحی نما با استفاده از ceramic های پیشرفته ای انجام می شود. این روش طراحی نمای سازه برای نخستین بار در دهه 70 میلادی به کار گرفته شده است.

روش های اجرای این نما :

پیاده سازی این سیستم به دو شکل نمایان و غیرنمایان ممکن است.

اجرای سرامیک خشک به متد نمایان یا visible

اجزای نگهدارنده پنل های ceramic را در این روش می توان ملاحضه نمود. برخی از افراد این روش طراحی نمای سرامیکی را ترجیح داده و نمای سازه خود را بدین صورت اجرا می کنند:

اجرای سرامیک خشک به متد نمایان یا visible

اجرای نمای ceramic با سیستم کلیپس

در این تکنیک باید تایل های ceramic را با استفاده از کلیپس از جنس فولاد ضد زنگ به ریل های آلومینیومی زیرسازی وصل کرد. رعایت فاصله در این قسمت بسیار مهم است. همچنین به یکسان بودن رنگ سرامیک ها با رنگ کلیپس ها توجه بسیار زیادی می شود. حتماً در نقاط اتصال سرامیک ها به ریل های آلومینیومی ، لاستیک هایی گذاشته تا سرامیک ها فیکس شوند.

بیشتر بخوانید: نمای جی اف آر سی

اجرای نمای ceramic به متد غیرنمایان یا invisible

در سازه های دارای نمای سرامیک خشک غیرنمایان ، اصلاً قطعات نگهدارنده تایل های ceramic مشخص نیستند. ظاهر نما کاملاً یکدست است و ceramic ها یکپارچه به نظر می آیند:

سیستم کیل Keil

اتصالات کیل ، کاملاً مخفی هستند و بدون نیاز به چسب متصل می شوند. با استفاده از این اتصالات می توان نصب بسیاری از نماها را ممکن نمود. در این سیستم ، تایل های ceramic توسط اجزای آلومینیومی کلمپ بر روی ریل های آلومینیومی سوار می شوند.

سیستم شیاری برای اجرای نمای سرامیک خشک

برای اجرای نمای ceramic غیرنمایان با استفاده از این سیستم ، شیارهایی ویژه از طریق دستگاه های شیارزن ویژه ای در پشت ceramic ها در سمت و سوی مخالف کار می شوند. سپس ، کلمپ ها با برجستگی های خود توسط چسب درون این شیارها فیکس می شوند. در نهایت ، ceramic ها توسط کلمپ ها روی ریل های زیرسازی با استفاده از پیچ هایی فیکس می شوند.

زیرسازی مورد نیاز برای اجرای نمای ceramic

زیرسازی نما ، از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای زیرسازی نمای ceramic معمولاً از پروفیل های فلزی یا آلومینیومی استفاده می شود که استفاده از پروفیل های آلومینیومی به دلیل دوام بیشتر و وزن کمتر ، رواج بیشتری دارد.

زیرسازی در این سیستم باید به شکل شبکه ای و با توجه به اندازه تایل های ceramic انجام شود. پس از این مرحله ، نصب تایل های ceramic بر روی زیرسازی انجام می شود. برای انجام زیرسازی نیازی به استفاده از هیچگونه چسبی نمی باشد. با یک زیرسازی خشک ، فیکس کردن سرامیک ها صد درصد به درستی انجام می شود.

به منظور اجرای نمای سرامیک خشک به کلیپس های آلومینیومی یا استیل ، رنگ های پلی استر ، تایل های ceramic ، ریل های آلومینیومی و … نیاز است. با هدف افزایش کیفیت و مقاومت نما از باکیفیت ترین این مواد و تجهیزات استفاده می شود.

مزایای مهم این نما عبارتند از :

دسته بندی نماهای سرامیک خشک

این نما در دو نوع ceramic مجوف و ceramic توپر وجود دارند.

سرامیک مجوف دارای حفره هایی در قطر تایل ها است که موجب افزایش عایق سازی بهتر می شوند. همچنین این سرامیک ها دارای کمترین وزن هستند و در مرحله اجرا به خوبی عایق بندی می شوند.

سرامیک توپر ، کمترین میزان آب را به خود جذب می کند. طراحی این سرامیک های زیبا با توجه به شکل اجرای نما ، متفاوت است. نکته مثبت درباره این نوع سرامیک نسبت به نوع دیگر ، نرخ مناسب تر آن است.

کاربردهای مهم این نما :

نمای سرامیک خشک در سال های اخیر مورد توجه سازندگان و صاحبان پروژه ها واقع شده است. این نما را به دلایل گوناگون می توان جایگزین مناسبی برای نماهای سنگی ، آلومینیومی کامپوزیت و … دانست.

با نگاهی به سطح شهر متوجه می شوید که بسیاری از سازه های اداری ، مسکونی ، تجاری ، پایانه ها ، ساختمان های درمانی ، فرودگاه ها و … دارای این نمای شیک و جذاب هستند. هیچ یک از عوامل فرسایشی ، تخریب کننده و … نمی توانند آسیبی به این نما وارد کنند. سرامیک‌های خشک ، مصلح می شوند تا در زمان بروز حوادث و شکستگی تایل های سرامیکی ، از ریزش آنها ممانعت به عمل آورده و خسارتی ایجاد نشود.

هزینه اجرای نمای سرامیک خشک

پس از اندازه گیری نمای سازه موردنظر و تعیین تکلیف مشخصات نما ( نوع نمای سرامیکی ، یراق آلات مورداستفاده و … ) ، می توان هزینه اجرای این نما را محاسبه نمود. کیفیت تایل های سرامیکی مورداستفاده ، نقش مهمی در تعیین قیمت دارد.

در زمان سفارش این نما باید تأکید زیادی به کیفیت متریال مورداستفاده و اجرای اصولی سازه داشته باشید و تنها به هزینه ها توجه نکنید. ارزان ترین و باکیفیت ترین انواع نماهای مدرن را از تیم حرفه ای ما درخواست کنید.

مدت زمان اجرای نمای سرامیکی

بر اساس متراژ نما می توان زمان اجرای نمای پروژه را تخمین زد. مسلماً هر اندازه که متراژ نما بیشتر باشد ، اجرای پروژه طولانی تر خواهد بود. اما در مجموع نمای سرامیک خشک را می توان در کوتاهترین زمان اجرا کرد. بنابراین اگر به دنبال یک نمای مدرن و شیک هستید که در سریعترین زمان اجرا شود ، این نما را به شما توصیه می کنیم. تبحر و مهارت تیم نصاب و مجری نمای سرامیکی ، نقش مهمی در تعیین زمان اجرای نمای سرامیکی دارد. تیم حرفه ای ما قادر است با سرعت عمل و کیفیت بالایی ، نمای سرامیکی سازه شما را اجرا کند.

بیشتر بخوانید: نمای سمنت برد