کرتین وال یا لامل ، یکی از شیک ترین نماهای امروزی است که به صورت تمام شیشه است و باید به صورت اصولی اجرا شود.

ساختمان ها و برج های امروزی به صورت مدرن طراحی می شوند. به همین علت به طراحی نمای این سازه ها ، اهمیت زیادی داده می شود. طراحی نمای سازه های امروزه به شکل های مختلفی انجام می شود که در این مطلب قصد پرداختن به یکی از زیباترین آنها را داریم.

نمای لامل چیست ؟

کرتین وال یا لامل ، یکی از شیک ترین نماهای ساختمانی است. مزیت مهم این نما این است که وزن کلی شیشه بر روی لامل ها و شاسی کشی ها است و هرگز سازه متحمل وزن نما نمی شود. نماهای شیشه ای همواره پرطرفدار بوده اند. در اجرای این نماها به شیوه نصب اصولی ، اهمیت زیادی داده می شود.

Curtain Wall ، در لغت به معنای دیوار پرده است. استحکام این سازه که یک سازه کاملاً مستقل از سازه موردنظر به حساب می آید ، بسیار بالا است. سازه های متعددی را شاهد هستیم که دارای این نما هستند.

نمای لامل چیست ؟

اجزای تشکیل دهنده نمای Curtain Wall

نمای کرتین وال ، همانند یک دیوار عمل می کند که کارایی جداکننده حرارتی را دارا می باشد. این دیوار هرگز تأثیری در تحمل بارهای ساختمان نداشته و به همین علت قابل اجرا با مصالح ساختمانی سبک است. این مسئله موجب می شود که علاوه بر کاهش هزینه ها ، وزن سازه به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند. اجزای این نما عبارتند از :

برامت با انکر : این اجزا ، حکم تکیه گاه را برای این نما دارند که شامل انکرهای تحتانی ، انکرهای میانی و انکرهای بالایی می باشند.

ترنسم ها و مولیون ها : ترنسم یا ریل های افقی بر روی پانل کرتین وال بوده و وزن ناشی از بارها را متحمل می شوند. این اجزاء توسط ریل های عمودی به دال لبه یا تیر وصل می گردند. مسئول تحمل بار مدول ها ، ترنسم ها است.

کاور کپ : یکی از اجزای مهم کرتین وال ، کاور کپ می باشد که به منظور پوشش دهی سطح پرشر پلیت و خلق طرح های معماری به خطوط افقی و عمودی نما مورد استفاده قرار می گیرد.

پرشر پلیت : این بخش از لامل ، مسئول کنترل حرکت سطحی شیشه در سیستم را عهده دار است و نقش مهمی دارد.

بیشتر بخوانید: نمای سمنت برد

انواع نماهای لامل یا Curtain Wall

نماهای لامل در مدل های مختلفی طراحی و اجرا می شوند. اصلی ترین تفاوت میان انواع نماهای لامل ، چگونگی ثابت کردن شیشه در فضای میان لامل ها می باشد که به دنبال آن ، ظاهر هر یک از نماها متفاوت می شود. با انواع نماهای کرتین وال آشنا می شویم :

انواع نماهای لامل یا Curtain Wall

نمای لامل فریم لس

در این سیستم از درپوش هایی در سطح خارجی نما استفاده نشده و در عوض از چسب های استراکچرال جهت تثبیت شیشه در فضای میان لامل ها استفاده می شود. پس از اینکه مدول بندی با لامل ها انجام شد ، شیشه ها دوباره در کلاف آلومینیومی تعبیه شده و میان لامل ها کاملاً فیکس می شوند. لذا سطح خارجی تقریباً یکدست و همگونی از شیشه بوجود می آید.

نمای لامل فیس کپ

در این سیستم بعد از پیاده سازی لامل های عمودی و افقی ، شیشه ها میان این لامل ها قرار می گیرند. پس از آن شیشه ها توسط درپوشی به دماغه لامل وصل شده و در موقعیت دقیق خود تعبیه می شوند. در این بخش از درپوش هایی با طرح و رنگ و اندازه های مختلف استفاده می شود.

نمای کرتین وال سمی فریم لس

این شیوه اجرای نمای لامل ، ادغامی از نمای فریم لس و فیس کپ می باشد که نمایی منحصر به فرد و جذابی را ایجاد می کند. در نمای سمی فریم لس بر اساس طرح معماری با هدف فیکس کردن شیشه  در راستای افقی یا عمودی از درپوش هایی استفاده می شود و در سمت دیگر آن از لاستیک یا چسب هایی استفاده می شود.

نمای یوچنل

این روش اجرا ، برگرفته از روش های فریم لس یا فول فریم لس می باشد. اما در این سیستم ، کلاف های آلومینیومی پیرامون شیشه به کار نمی روند. بلکه توسط اسپیسرهای ویژه ای و گذاشتن این اجزاء به شکل پازلی در فضای خالی درون اسپیسر و بهره گیری از چسب های استراکچرا ، نمای موردنظر شکل گرفته که بسیار مشابه فریم لس می باشد.

مزایای استفاده از نمای کرتین وال

– این نما در مقابل زمین لرزه به علت برخورداری از سازه ای مجزا و مستحکم ، از مقاومت بالایی برخوردار است.

– سازه های دارای این نما ۀ بسیار شیک و زیبا هستند.

– اجرای نمای لامل در کوتاهترین زمان ممکن ، شدنی است.

– این سیستم دارای خاصیت عایق است و در ممانعت از اتلاف انرژی نقش دارد.

– سازه لامل مانع ورود بار اضافی به سازه می شود. تحمل وزن شیشه ها توسط استراکچر انجام می شود.

– نمای فوق در برابر باد کاملاً مقاوم بوده و مانع از هدایت فشار باد به سازه اصلی می شود.

قیمت نمای کرتین وال

مواردی از جمله نوع شیشه ، رنگ شیشه ، ضخامت شیشه ، کیفیت یراق آلات مورد استفاده ، حجم پروژه و … مشخص می کنند که اجرای نمای لامل چقدر برای شما هزینه خواهد داشت. به منظور کسب اطلاعات دقیق از قیمت ها ، با ما تماس گرفته و توضیحات لازم را از کارشناسان ما دریافت کنید.

همانگونه که توضیح داده شد اجرای نمای لامل به شکل های مختلفی قابل انجام می شود که مسلماً هزینه هر یک متفاوت از دیگری است. اما در مجموع ، نمای Curtain Wall از مقرون به صرفه ترین روش های طراحی نما است.

قیمت نمای کرتین وال

نصب کرتین وال

نصب Curtain Wall به دو روش صورت می گیرد. در نصب به روش فریملس ، خطوط ظاهری سازه اصلاً در معرض دید قرار نمی گیرند. حال این روش نصب خود به دو صورت فول فریم و یو فریم انجام می شود.

نصب Curtain Wall به روش فیس کپ ، شیوه دیگری از اجرای این سیستم است. انتخاب شیوه نصب به عوامل متعددی بستگی دارد و با توجه به شرایط پروژه و سلایق سازنده و محدودیت های موجود به انتخاب روش نصب این سیستم اقدام می شود.

بیشتر بخوانید: سقف های اسکای لایت