کامپوزیت نما ، یکی از روش های اجرای نما است که با استفاده از پنل های آلومینیومی در ابعاد و اندازه های مشخص اجرا می شود.

در سال های اخیر توجه زیادی به طراحی و اجرای نمای سازه ها شده است. همین مسئله موجب شده است که شاهد نماهای بسیار زیبا و متنوعی باشیم که هر یک به نوعی جذاب هستند. یکی از شیوه های جدید اجرای نما ، نمای آلومینیومی یا کامپوزیتی می باشد.

علل محبوبیت بسیار زیاد نمای کامپوزیتی

– این نما به نوعی ضد زلزله است.

– امکان طراحی این نما به رنگ و طرح های مختلف وجود دارد.

– سرعت اجرای نمای کامپوزیت ، بسیار بالا است و در کوتاهترین زمان می توان نمای سازه ها را بدین شکل درآورد.

– اجرای این نما به لحاظ اقتصادی ، مقرون به صرفه است.

– ورق های آلومینیومی به وفور در دسترس هستند و مشکل تأمین منابع اولیه وجود ندارد.

– سازگاری این نما با آب و هوای مختلف ، عالی است.

– و …

با بررسی های کارشناسانه ای که به عمل آمده ، مشخص شده است که اجرای نمای سازه ها به این روش ، مزایای بسیار زیادی دارد. به ویژه اگر اینکه این نما توسط تیمی حرفه ای و مجرب همانند ” آرازنما ” اجرا شود.

انواع کامپوزیت

ورق های آلومینیوم کامپوزیتی که بدین منظور مورداستفاده قرار می گیرند ، از خصوصیات مختلفی برخوردار هستند. پانل های مورداستفاده از نظر نوع در چندین مدل وجود دارند. آلومینیوم کامپوزیت پانل معمولی ، آلومینیوم کامپوزیت پانل نانو ، آلومینیوم کامپوزیت پانل رنگی ، آلومینیوم کامپوزیت طرح چوب ، آلومینیوم کامپوزیت پانل ضد آتش ، آلومینیوم کامپوزیت ضد باکتری و … از جمله این موارد هستند.

ابعاد هر یک از این ورق ها ، متفاوت است. معمولاً این پنل ها دارای ضخامت 4 الی 5 میلی متر هستند. هر یک از این پنل ها با استفاده از دولایه ورق آلومینیومی ، پوشش رزین ، یک لایه هسته مرکزی پلی اتیلنی و … تولید شده اند.

مزایای نماهای کامپوزیتی چیست ؟

اگر نمای سازه های خود را به صورت کامپوزیت اجرا کنید ، از امتیازات مهمی بهره مند خواهید شد :

نخست اینکه وزن سازه های شما کاهش پیدا خواهد کرد.

دوم اینکه ظاهر سازه شما با کمترین هزینه ، زیبا و جذاب خواهد شد.

سوم اینکه این نما همانند یک عایق صوت برای ساختمان شما عمل خواهد کرد و در عدم ورود آلودگی های صوتی بیرون به داخل ، نقش مهمی خواهد داشت.

چهارم اینکه ، برای این نما یک آب بندی مناسب انجام می شود تا آب حاصل از باران به زیر نما ورود نکرده و به نما و زیر نما آسیبی وارد نشود.

پنجم اینکه به دلیل سبکی پانل های آلومینیومی ، مراحل حمل و نقل و نصب بسیار سریع رخ خواهد داد.

نما کامپوزیت

استفاده از این نما چه مشکلاتی را به همراه دارد ؟

در کنار مزایای بی شمار نمای کامپوزیت ، معایبی هم وجود دارند که بهتر است کارفرمایان این موارد را بدانند تا در مورد انتخاب نمای سازه خود به درستی تصمیم گیری کنند. البته اجرای هیچ نمایی ، خالی از اشکال نخواهد بود و هر نوع نمایی دارای مزایا و معایبی است.

مقاومت بسیار پایین در مقابل طوفان های شدید و بادهای پرسرعت ، وجود شکافی میان دیوار و نمای خارجی ، مقاومت شکننده در برابر ضربه و فشار و … از مواردی هستند که ممکن است برخی از کارفرمایان را از انتخاب این نوع نما ، منصرف کنند. به هر حال باید مزایا و معایب اجرای این نما را سبک و سنگین کنید تا بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.

مهمترین کاربردهای نمای آلومینیوم کامپوزیتی

نمای سازه های اداری ، تجاری ، مسکونی ، آموزشی ، بهداشتی ، فرهنگی ، ورزشی و … را می توان به صورت نمای کامپوزیت اجرا کرد. اجرای این نما هم برای سازه های شخصی انجام می شود و هم برای سازه های عمومی مانند فرودگاه ها ، پایانه های مسافربری ، مترو ، بانک ها و … قابل انجام است.

علاوه بر موارد گفته شده می توان در احداث مخزن ، ساخت پارتیشن های جداکننده ، طراحی دکوراسیون داخلی و سایر موارد از پانل های آلومینیومی کامپوزیتی استفاده نمود. همچنین این پانل ها برای ساخت روکش های فلزی ، سقف های کاذب ، بدنه ماشین و … مورد استفاده قرار می گیرند.

نحوه نصب این نما :

روش های نصب آلومینیوم کامپوزیت شامل متد L و متد H می باشد. البته ممکن است روش های دیگری از سوی برخی از نصابان و مجریان این نما مورداستفاده قرار بگیرد اما روش های متداول معمولاً این موارد هستند.

مسئله ای که حائز اهمیت است این است که این پنل ها به علت سبکی باید به صورت اصولی و با دقت فوق العاده بالایی نصب شوند تا بیشترین مقاومت و استحکام را داشته باشند. متدهای L و H همانند شیوه های ثابت و یا فیکس است. تنها اختلاف موجود این است که ورق ها کم نشده و به محض برش ، در پروفیل های ویژه L مانند یا H مانند جای می گیرند.

در نصب پانل های کامپوزیت باید به آب بندی کار ، توجه بسیار زیادی شود. نصب نما باید به قدری حرفه ای انجام شود که پنل ها دچار تغییر شکل نشوند. نصابان متبحر بر اساس شرایط ، بهترین روش نصب نما را برگزیده و با دقت و وسواس زیادی به انجام مراحل کار اقدام می کنند.

موارد فوق نشان می دهد که اجرای اصولی این نما تا چه اندازه حائز اهمیت است و حتماً بایستی توسط تیمی حرفه ای و مجرب انجام شود.

بیشتر بخوانید: نمای پانچ متال

قیمت نمای کامپوزیت

مواردی از جمله نوع آلیاژ آلومینیوم ، ضخامت پنل ها ، کیفیت مواد و متریال به کار رفته ، هزینه قوطی برای زیرسازی کار ، وسعت پروژه ، مدت زمان انجام کار ، محدودیت ها و سختی های کار و … مشخص می کنند که هزینه اجرای این نما چقدر خواهد شد. این نما در مجموع ، یکی از مقرون به صرفه ترین شیوه های طراحی نمای سازه های مختلف است که امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. جهت کسب اطلاعات دقیق از هزینه اجرای این نما با ما تماس بگیرید و با کارشناسان ما مشاوره کنید.